Hack & Slash Book of Demons Wychodzi z Wczesnego Dostępu 13 Grudnia

Warszawa, Polska - 7 Listopada 2018 — Book of Demons, oparta na kartach, rozgrywająca się w papierowym świecie gra Hack & Slash autorstwa Thing Trunk, wychodzi z Wczesnego Dostępu 13 grudnia. Po bardzo udanym cyklu produkcji i szlifowania gry, premiera Book of Demons przynosi wiele usprawnień, takich jak nowe karty a nawet wspaniałą finałową niespodziankę dla graczy, którym uda się pokonać samego Arcydemona.

Z okazji tego ekscytującego wydarzenia, firma Thing Trunk przygotowała nowy film zawierający 21 faktów i ciekawostek o Book of Demons, które każdy powinien poznać w oczekiwaniu na premierę gry.

Obejrzyj ‘21 Facts about Book of Demons’ (EN)

“Wydanie Book of Demon we wczesnym dostępie było znakomitą decyzją. Pozwoliło nam to na ciągły kontakt z graczami oraz balansowanie i rozwijanie gry zgodnie z ich potrzebami. Mi osobiście aż łezka się w oku kręci, że ten piękny etap dobiega już końca, szczególnie gdy widzę, że reszta zespołu żyje już emocjami związanymi z nadchodzącą premierą.” - Filip Starzyński, współzałożyciel Thing Trunk.

Thing Trunk jest firmą dumną ze swoich polskich korzeni i dlatego Book of Demons bierze udział w wyprzedaży organizowanej przez Steam z okazji 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości, która trwa od 6 do 9 listopada. Z tej okazji Book of Demons można nabyć z 50% przeceną, co jest największą przeceną w historii gry, a także ostatnią przeceną przed premierą i przed podniesieniem ceny gry do 89.99zł.

Book of Demons to oparta na kartach gra hack & slash, gdzie samemu decydujesz o długości swoich przygód. Zamiast mieczem, walcz kartami i pokonaj przerażające armie ciemności w podziemiach pod Starą Katedrą. Wydrzyj zastraszone Papierowersum ze szponów samego Arcydemona!

Cechy gry:

Losowo generowane podziemia

40 kart na klasę postaci, nie licząc magicznych i legendarnych wariantów

Tryb Roguelike dla fanów wyjątkowej trudności

70+ typów potworów z różnymi cechami i zasadami

Wsparcie dla kontrolerów Xbox i Steam

3 podziemne krainy i epickie walki z Końcowymi Bossami

Miesięczne i historyczne rankingi, 200+ Osiągnięć

Book of Demons jest pierwszą odsłoną w Return 2 Games - serii nowatorskich gier mid-core, inspirowanych złotą erą gier PC. Book of Demons jest dostępne na komputery PC i Mac i wychodzi z wczesnego dostępu 13 grudnia 2018.

O Thing Trunk

Thing Trunk to niezależny producent gier z siedzibą w Warszawie. Zespół tworzy 7 utalentowanych twórców. Trzej założyciele - Filip Starzyński, Konstanty Kalicki i Maciej Biedrzycki - to doświadczeni twórcy, którzy po stworzeniu wielu udanych gier w swoich poprzednich firmach (Codeminion i Twinbottles) postanowili opuścić rynek gier casual aby skupić się w całości na ambitnej wizji serii Return 2 Games. Od tego czasu starają się udowodnić, że tworzenie najwyższej jakości gier jest możliwe nawet w małym zespole pełnym pasji i pomysłów.

Blog: http://www.thingtrunk.com

Facebook: http://www.facebook.com/ThingTrunk

Twitter: http://www.twitter.com/ThingTrunk

###