Book of Demons wychodzi dziś z Wczesnego Dostępu na Steam – Czas stawić czoła Arcydemonowi!

Warsaw, Poland – December 13, 2018 – Długo wyczekiwana chwila nadeszła! Book of Demons, oparta na kartach, rozgrywająca się w papierowym świecie gra Hack & Slash autorstwa Thing Trunk, wychodzi dziś z wczesnego dostępu i wersja 1.0 pojawi się na Steam o godz. 17:00. Przygotuj się na walkę z Arcydemonem i już teraz wysłuchaj jego demonicznego orędzia w nowym, premierowym trailerze!

Obejrzyj “Book of Demons – Archdemon Launch Trailer”

Aby podkreślić rangę tego wydarzenia, w trakcie tygodnia premierowego, Book of Demons można będzie nabyć w promocji -20%. Dodatkowo, studio Thing Trunk wypuszcza kolekcjonerskie rozszerzenie gry, w którym znajdzie się cyfrowy artbook (PDF, 70 stron), pełna oryginalna ścieżka dźwiękowa, 18 tematycznych tapet w rozdzielczości 4K i cyfrowy plakat! Gra Book of Demons w promocji, Collector’s Content DLC oraz darmowe demo będą dostępne DZIŚ na Steam!

Book of Demons to oparta na kartach gra hack & slash, w której samemu decydujesz o długości swoich przygód. Zamiast mieczem, walcz kartami i pokonaj przerażające armie ciemności w podziemiach pod Starą Katedrą. Wydrzyj zastraszone Papierowersum ze szponów samego Arcydemona!

Połączenie gry Hack & Slash i gry z kartami

Losowo generowane podziemia

40 kart na każdą klasę postaci, nie licząc magicznych i legendarnych wariantów

Tryb Roguelike dla fanów wyjątkowej trudności

70+ typów potworów z różnymi cechami i zasadami

Wsparcie dla kontrolerów Xbox i Steam

3 podziemne krainy i epickie walki z Końcowymi Bossami

Miesięczne i historyczne rankingi, 200+ Osiągnięć

Interaktywne połączenie z Twitch i Mixer

Darmowe demo

Gra Book of Demons spędziła dwa i pół roku we wczesnym dostępie i w tym czasie wiele z powyższych elementów zostało dodanych w odpowiedzi na sugestie społeczności graczy. Dzisiejsza aktualizacja gry do wersji 1.0 przynosi również oczekiwane nowości w postaci nowej partii zwykłych, magicznych i legendarnych kart dla każdej z 3 grywalnych klas postaci.

Book of Demons jest pierwszą odsłoną w Return 2 Games - serii nowatorskich gier mid-core, inspirowanych złotą erą gier PC. Book of Demons jest dostępne na komputery PC i Mac, i wychodzi z wczesnego dostępu 13 grudnia 2018 o godz. 17:00.

O Thing Trunk

Thing Trunk to niezależny producent gier z siedzibą w Warszawie. Zespół tworzy 7 utalentowanych twórców. Trzej założyciele - Filip Starzyński, Konstanty Kalicki i Maciej Biedrzycki - to doświadczeni twórcy, którzy po stworzeniu wielu udanych gier w swoich poprzednich firmach (Codeminion i Twinbottles) postanowili opuścić rynek gier casual, aby skupić się w całości na ambitnej wizji serii Return 2 Games. Od tego czasu starają się udowodnić, że tworzenie najwyższej jakości gier jest możliwe nawet w małym zespole pełnym pasji i pomysłów.

Blog: http://www.thingtrunk.com

Facebook: http://www.facebook.com/ThingTrunk

Twitter: http://www.twitter.com/ThingTrunk

###